Elektronická digitalizace učebnic pro zrakově postižené

I v letošním roce podporujeme zrakově postižené formou digitalizací učebnic německého a francouzského jazyka. 

 

O editorce:

Paní Lence S. je 30 let. V 19 letech jí byla zjištěna makulární degenerace sítnice (startgard). Veškerá studia i současné zaměstnání vykonává jedině díky asistivním technologiím, a sice se jedná o odečítací a zvětšovací programy v PC. Vystudovala němčinu a francouzštinu na Pedagogické fakultě Západočeské univerzity v Plzni a svou  diplomovou práci věnovala tématu výuky cizích jazyků u těžce zrakově postižených žáků. Hlavním důvodem byl nedostatek studijních materiálů vhodných i pro zrakově postižené. Nyní pracuje jako lektorka PC se speciální úpravou pro uživatele s těžkým zrakovým postižením,  vyučuje cizí jazyky a digitalizuje jazykové učebnice.

 

Proč se učím s Lenkou:

 

"V mládí mi byla diagnostikována jedna z progresivních forem degenerace sítnice. Pozvolná ztráta zraku pro mě znamenala obrovské komplikace, a to zejména v oblasti pracovní.

Jsem učitelka německého jazyka a práce s učebnicí je pro mě velmi důležitá. Elektronická podoba knihy mi poskytla možnost pracovat zcela samostatně. Do té doby jsem byla odkázána na pomoc vidících, kteří mi texty, cvičení a stránky předčítali, a já se je učila zpaměti. Nyní se vše změnilo. Za to patří dík mojí lektorce Mgr. Lence Suché, která pro mě elektronickou učebnici tvoří a učí mě s ní pracovat. S příchodem Lenky se pro mě otevřely nové obzory v mnoha směrech života. Nejcennější je pro mě však navrácení pocitu určité nezávislosti a možnost vykonávat nadále svoji práci.

Světýlku děkuji za podporu Lenky při digitalizaci jazykových učebnic." Radka, učitelka Nj

 

 



Rozpočet:
1 000 Kč/měsíčně
Hlavní partner projektu:
Financováno z veřejné sbírky

Zpět

Obědy pro školáky Obědy pro babičky a dědečky Charitativní aukce Besedy zaměřené na primární protidrogovou prevenci

STAŇTE SE FANOUŠKEM