Finanční příspěvek na osobní automobil - Míša

Část z dopisu, který nám napsala devatenáctiletá Míša z Lednice:

"Dobrý den, jmenuji se Michaela a jsem od narození postižená. Mým postižením je rozštěp páteře a mám zavedený schunt pro vnitřní hydrocefalus. Vzhledem k rozštěpu páteře jsem těžce inkontinentní. Nohy mám od kolenou dole necitlivé, obě dvě mám zdeformované a můžu nosit jen ortopedickou obuv, aby nevznikaly dekubity, jelikož mám špatnou hojivost kůže. Před dvěma měsíci mně byla zjištěna začínající osteoporóza, kterou mám v kyčli a na páteři, která mi přináší bolesti nohy a páteře a musím se přiklánět k lékům od bolesti, jelikož hodně sedím a pohybu mám málo, a když se pohybuji, potřebuji oporu druhého člověka, protože neudržím stabilitu a upadám na zem.

Příští rok v lednu mi bude devatenáct let. Navštěvuji třetím rokem Obchodní akademii. Jezdím denně ráno a odpoledne do školy autem. Navštěvuji lékaře, kteří se starají o můj zdravotní stav, jsou v Praze, Brně, Zlíně a Břeclavi. Ve svém volném čase jezdím na koncerty v České i Slovenské republice. Je to můj koníček a mám z toho hezký pocit, když si můžu poslechnout hezkou hudbu. Taky ráda navštěvuji obchodní centra, jezdím na výlety.

Nežádala bych vás o pomoc, ale zůstala jsem s mamkou sama. Můj otec to psychicky neunesl a odešel od nás. Byla bych ráda, kdybyste mi mohli pomoct v mé situaci s autem."

Rozpočet:
20 000 Kč
Hlavní partner projektu:
Financováno z veřejné sbírky

Zpět

Obědy pro školáky Obědy pro babičky a dědečky Charitativní aukce Besedy zaměřené na primární protidrogovou prevenci

STAŇTE SE FANOUŠKEM